راهنمای خرید کمپرسور باد
کمپرسور باد یا متراکم کننده نوعی ماشین می باشد که جهت متراکم کردن سیالات تراکم پذیر مثل گاز ها و بخار ها از آن استفاده می شود . در کمپرسور ها با انجام عملیات متراکم سازی فشار گاز یا بخار را برای استفاده در مصارف مختلف افزایش می دهند . امروزه کمپرسور باد نقش مهمی در زندگی و صنعت بشری دارد. به کار گیری انواع آن در شاخه های مختلف صنایع ، پزشکی و لوازم خانگی گویای اهمیت این ماشین آلات می باشد.
انواع کمپرسور باد
کمپرسورهای باد در انواع متفاوتی تولید و به بازار عرضه می شوند که انواع آن شامل موارد زیر می باشد.
خانگی:
قابل حمل توسط دست
دارای حجم و اندازه ی کوچک
مناسب برای باد کردن لوازم ورزشی، اسباب بازی، لاستیک و غیره
ساختمانی:
مناسب برای مصارف دائمی
قابل حمل توسط دست،چرخ و لوازم نقلیه
مقاومت و قدرت بالا نسبت به مدل شخصی و خانگی
مناسب برای تعمیرات جاده ای، رنگ کردن وسایل و غیره
صنعتی:
مناسب برای مصارف مداوم و روزانه
دارای تکنولوژی پیشرفته و عملکرد سطح بالا
مناسب برای صنایع سنگین و ماشین های نیازمند به فشار بالا
در ادامه به راهنمای خرید کمپرسور باد می پردازیم.
راهنمای خرید کمپرسور باد
کمپرسور های بادی را با عنوان ابزارهای پنوماتیک نامگذاری کرده اند که به طور کلی سبک تر، سریع تر و قدرتمندتر از ابزار های سنتی می باشد. جهت تهیه کمپرسور فاکتورهایی موجود می باشد که توجه به آن ها ضروری است. از جمله فاکتور های خرید کمپرسور شامل موارد زیر می باشد.
فاکتور هایی که در خرید کمپرسور باید در نظر گرفته شوند:
قابلیت حمل: ثابت یا قابل حمل
منبع تغذیه: الکتریکی یا دیزلی
شاخص عملکرد: PSI ، SCFM و اسب بخار
حجم مخزن: بدون مخزن، مخزن کوچک، مخزن بزرگ
نوع پمپ: عمل به صورت مداوم، عمل به صورت اجرا و توقف، تک مرحله ای ، دو مرحله ای و oil free , oil injected می باشد.
در ادامه به توضیح فاکتور های خرید کمپرسور باد پرداخته شده است.
قابلیت حمل
حمل یک عامل کلیدی در انتخاب کمپرسور هوا می باشد. کمپرسورهای قابل حمل در اشکال و اندازه های مختلف در دسترس هستند. مدل های کوچکتر به اندازه ی کافی برای حمل سبک می باشند ولی مدل های بزرگتر دارای چرخ هایی هستند که کمپرسور را قابل حمل می کنند. عموماً این کمپرسور های کوچک در زمینه های مختلف و در صنایع مختلف استفاده می شود از قبیل: باد کردن لاستیک های اتومبیل، تأمین انرژی مورد نیاز برای ضربه زدن به میخ، رنگ کردن، استفاده در انواع مختلف ماشین آلات سنگین و غیره می باشد. اگر شما دنبال یک کمپرسور قابل حمل مناسب برای کار روی یک خودرو یا یک گاراژ می باشید شما نیازمند یک دستگاه قدرتمند با ذخیره هوای بالا هستید که به صورت عمودی باشد تا فضای کمتری را اشغال کند و حجمی حدود ۲۰ الی ۳۰ لیتر را دارا باشد.
منبع تغذیه
منبع انرژی ای که در کمپرسور های هوا به کار رفته به صورت دیزلی و الکتریکی می باشد. به طور کلی کمپرسور های برقی در ولتاژ استاندارد خانگی یعنی مابین ۱۱۰-۱۲۰ ولت کار می کنند و کمپرسور هایی که با بیش از دو موتور کار می کنند انرژی در حدود ۲۲۰-۲۴۰ ولت نیازمندند. این موضوع را نیز باید مورد توجه قرار داد که کمپرسور های الکتریکی در هنگام کار دود تولید نمی کنند به همین جهت برای مصارف داخلی که محیط بسته می باشد استفاده از این نوع کمپرسور ها توصیه می شود. بالعکس کمپرسور هایی که از منبع تغذیه ی دیزلی استفاده می کنند دارای عملکرد بهتر و قدرتمندتری هستند بنابراین توصیه می شود که در صنایع سنگین و سایر صنایعی که کیفیت بالاتری نیازمند از این نوع کمپرسور ها استفاده شود.
حجم مخزن
فاکتور مهم دیگری که در خرید کمپرسور باد باید به آن توجه نمود ابعاد دستگاه می باشد چرا که هر چقدر اندازه ی مخزن بزرگتر باشد میزان باد تولید شده بیشتر بوده و نیاز به کار کردن دوباره دستگاه را کاهش می دهد.
نوع پمپ
تنوع در طراحی کمپرسور می تواند شاخص عملکرد و بازدهی کمپرسور را تحت تأثیر قرار دهد. در اینجا برخی نکات کلیدی را مطرح می کنیم:
کمپرسور های تک مرحله ای و کمپرسور های دو مرحله ای:
کمپرسور های تک مرحله ای می توانند دارای یک یا چند سیلندر ورودی و تولیدی هوای فشرده باشند. فشار گاز خروجی در این نوع دستگاه ثابت می باشد.
در کمپرسور های دو مرحله ای حداقل دو سیلندر موجود می باشد. سیلندر اول هوای لازم را وارد نموده و فشاری برابر ۱۳۵ PSI تولید کرده و به سمت سیلندر دوم فرستاده و سیلندر دوم نیز فشاری هوا را ۱۷۵ PSI می نماید. مزیتی که این کمپرسور های دو مرحله ای دارند این می باشد که فشار هوای بالایی را تولید نموده و این قابلیت را دارند که در هنگام استفاده چندین دستگاه از آن ها بدون افت فشار کار کنند.
منبع : https://irancompressor.com/ .